Zasoby i surowce naturalne do mydeł i mydełek

Sprecyzuj wyszukiwanie
10005
Loofa (luffa cylindrica) to naturalna gąbka, która pochodzi z tropikalnej Arabii, Egiptu oraz Indii. W stanie suchym jest sztywna i szorstka, po kontakcie z wodą mięknie. Ma właściwości peelingujące, zapewnia skórze gładkość, jędrność i promienny wygląd. Cena dotyczy 10 cm produktu.Roślina ta znana jest także pod innymi nazwami: lufa, loufah, loofah, luffa.Przed użyciem należy zamoczyć gąbkę w wodzie.    Uwaga! Do celów transp..

7,90 zł

10005-25
Loofa (luffa cylindrica) to naturalna gąbka, która pochodzi z tropikalnej Arabii, Egiptu oraz Indii. W stanie suchym jest sztywna i szorstka, po kontakcie z wodą mięknie. Ma właściwości peelingujące, zapewnia skórze gładkość, jędrność i promienny wygląd.  Cena dotyczy 25 cm produktu.Roślina ta znana jest także pod innymi nazwami: lufa, loufah, loofah, luffa. Przed użyciem należy zamoczyć gąbkę w wodzie.     Uwaga! Do celów..

13,00 zł

23001
GLINKA BIAŁA Kaolinite (porcelanowa)  Stosowanie: na dekolt i biust, maseczki na twarz i ciało, kąpiele, mycie włosów CERA: Sucha i wrażliwa Skład: 100% glinka biała Kaolinite INCI: Kaolinite White Clay Kraj pochodzenia: FrancjaGlinka biała (kaolin) – nazywana jest także porcelanową. Swoje właściwości zawdzięcza dużej zawartości krzemianu glinu (ściąga, zabliźnia), licznych mikroelementów, takich jak krzem, wapń, magnez, żelazo, potas oraz sód i soli mineralnych (odżywia, reg..

5,00 zł

23005
Glinka czerwona naturalna MONTMORILLONITE Stosowanie: można ją stosować do skóry tłustej, mieszanej i naczyniowej, ponieważ posiada zdolność uszczelniania naczyń krwionośnych oraz zapobiega powstawaniu nowych. INCI: Montmorillonite ROUGE surfine (Red  Montmorillonite Clay) Kraj pochodzenia: FrancjaGlinka czerwona jest bogata w krzem, żelazo, potas i mangan. Z powodzeniem można ją stosować do skóry tłustej, mieszanej i naczyniowej, ponieważ posiada zdolność..

5,00 zł

23006
Glinka Rhassoul (Ghassoul)·         Glinka rhassoul jest bogata w magnez, potas, wapń, żelazo, glin, miedź, lit i cynk.·         Posiada właściwości myjące i odtłuszczające.·         Zapobiega wysuszaniu się i łuszczeniu skóry, poprawia jej elastyczność i strukturę.·         Działa matująco i odświeżającoGlinka jest bogata w magnez, krzem..

6,00 zł

23007
Glinka różowa naturalnaStosowanie: polecana jest dla posiadaczy cery wrażliwej, suchej i normalnej.Skład: Połączenie kojących właściwości glinki białej oraz regenerujących i wzmacniających właściwości glinki czerwonej.INCI: ROSE surfine (ROSE Montmorillonite Clay)Kraj pochodzenia: Francja Glinka rewitalizuje, chroni i regeneruje cerę. Zawarte w niej pierwiastki (krzem, żelazo, potas, wapń) odżywiają i pobudzają przepływ krwi i limfy pod skórą. Staje się, dzięki tem..

6,00 zł

23004
Glinka zielona naturalnaStosowanie: do cery tustej, łojotokowej, trądzikowej i mieszanejSkład INCI: Montmorillonite (French Green Clay)Kraj pochodzenia: Francja Glinka zielona szczególnie dobrze działa na skórę tłustą i mieszaną. Leczy i łagodzi trądzik różowaty. Jest bogata w krzem, żelazo, mangan, potas i tytan. Jej barwa związana jest z obecnością jonów żelaza dwuwartościowego. Pochodzi ze skał krzemionkowo-aluminiowych. Zawiera blisko 20 soli mineralnych.&n..

5,00 zł

23002
Glinka żółta naturalna.INCI: Kaolinite (yellow clay) Skład mineralny: kaolinit, dużo żelaza dzięki któremu zawdzięcza swój kolor, glin, miedź, kwarc, krzem, glin, magnez, sód, potas i inne mikroelementy i sole mineralne. Stosowanie: glinka żółta znajduje zastosowanie przede wszystkim w pielęgnacji cery tłustej, mieszane i trądzikowej. Posiada cechy charakteryzujące glinkę różową i zieloną - odłuszcza, matuje i oczyszcza. Działa przeciwzapalne, przyśpiesza gojenie skóry, oczyszcza z tok..

5,00 zł

22009
Lawenda kwiat naturalny susz Lawenda to nie tylko piękny zapach. Kwiaty lawendy kryją w sobie wszystkie najbardziej pożądane składniki – jest w nich wyjątkowo duża ilość garbników (aż 12 proc.), a ponadto triterpeny, kumaryny, fitosterole, antocyjany, kwasy organiczne, sole mineralne.Ze względu na silne właściwości antyseptyczne, a także w dużym stopniu przeciwgrzybicze, lawenda stosowana jest przy trądziku. Ułatwia też gojenie się ran i przyśpiesza regenerację naskórka.Inspiracje:-Lawendow..

5,00 zł

21009-100
MASŁO KAKAOWE jest naturalnym tłuszczem, otrzymywanym z orzechów drzewa kakaowego, rosnącego w Afryce oraz Ameryce Południowej i Środkowej.Masło Kakaowe jest twarde - po zetknięciu ze skórą topi się, posiada lekko brązową barwę,i przyjemny naturalny kakaowy zapach. Zawiera witaminy, żelazo, magnez, potas, kwas oleinowy, który głęboko regeneruje i nawilża skórę. Posiada całkowitą zgodność ze skórą, dzięki temu składniki w nim zawarte są łatwo wchłaniane i tolerowane przez skórę...

14,99 zł

21009
MASŁO KAKAOWE jest naturalnym tłuszczem, otrzymywanym z orzechów drzewa kakaowego, rosnącego w Afryce oraz Ameryce Południowej i Środkowej.Masło Kakaowe jest twarde - po zetknięciu ze skórą topi się, posiada lekko brązową barwę,i przyjemny naturalny kakaowy zapach. Zawiera witaminy, żelazo, magnez, potas, kwas oleinowy, który głęboko regeneruje i nawilża skórę. Posiada całkowitą zgodność ze skórą, dzięki temu składniki w nim zawarte są łatwo wchłaniane i tolerowane przez skórę...

75,00 zł

21009-250
MASŁO KAKAOWE jest naturalnym tłuszczem, otrzymywanym z orzechów drzewa kakaowego, rosnącego w Afryce oraz Ameryce Południowej i Środkowej.Masło Kakaowe jest twarde - po zetknięciu ze skórą topi się, posiada lekko brązową barwę,i przyjemny naturalny kakaowy zapach. Zawiera witaminy, żelazo, magnez, potas, kwas oleinowy, który głęboko regeneruje i nawilża skórę. Posiada całkowitą zgodność ze skórą, dzięki temu składniki w nim zawarte są łatwo wchłaniane i tolerowane przez skórę...

25,00 zł

22021
Nagietek kwiat naturalny susz Kwiaty nagietka nie tylko zachwycają swoim wyglądem, mają również szerokie i jak najbardziej praktyczne zastosowania:-osłania żołądek,-leczy stany zapalne,-wspomaga pracę wątroby,-poprawia stan skóry,-działa wzmacniająco,-łagodzi kobiece dolegliwości,-zmniejsza stres, poprawia nastrój,-przyspiesza gojenie się ran.Naparem z nagietka można płukać włosy (działa wzmacniająco i regenerująco). Działa on na włosy przeciwłupieżowo i łagodzi podrażnienia skóry głowy.Jes..

4,00 zł

15003-100
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 100ml. Naturalny olejek eteryczny cytronelowy otrzymuje się z rośliny należącej do rodziny Cymbopogon genus (palczatka). Dobrze znany i powszechnie stosowany jako środek odstraszający owady, w perfumach i produktach do pielęgnacji ciała oraz jako biopestycyd o nietoksycznym sposobie działania, ma silne właściwości przeciwgrzybiczne, łagodzi stany lękowe i zawroty głowy. Znajduje zastosowanie w leczeniu reumatyzmu i innych chorób zapalny..

59,00 zł

15003
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml. Naturalny olejek eteryczny cytronelowy otrzymuje się z rośliny należącej do rodziny Cymbopogon genus (palczatka). Dobrze znany i powszechnie stosowany jako środek odstraszający owady, w perfumach i produktach do pielęgnacji ciała oraz jako biopestycyd o nietoksycznym sposobie działania, ma silne właściwości przeciwgrzybiczne, łagodzi stany lękowe i zawroty głowy. Znajduje zastosowanie w leczeniu reumatyzmu i innych chorób zapalny..

8,50 zł

15011-100
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 100 ml. Naturalny olejek eteryczny cytrynowy lub cytrusowy otrzymuje się z wierzchniej warstwy skórek cytrynowych. Dobrze znany jako lekarstwo na różne choroby zakaźne. Jest dobrym środkiem do pielęgnacji skóry i włosów, łagodzi podrażnienia gardła, zapalenie jamy ustnej i zapalenie migdałków, pomaga przy leczeniu stanów depresyjnych, osłabia gorączkę, niweluje objawy kaca, zmniejsza apetyt (pomocny przy odchudzaniu). Ma działanie ogóln..

59,00 zł

15011
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml. Naturalny olejek eteryczny cytrynowy lub cytrusowy otrzymuje się z wierzchniej warstwy skórek cytrynowych. Dobrze znany jako lekarstwo na różne choroby zakaźne. Jest dobrym środkiem do pielęgnacji skóry i włosów, łagodzi podrażnienia gardła, zapalenie jamy ustnej i zapalenie migdałków, pomaga przy leczeniu stanów depresyjnych, osłabia gorączkę, niweluje objawy kaca, zmniejsza apetyt (pomocny przy odchudzaniu). Ma działanie ogólni..

7,50 zł

15022-100
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 100 ml. Naturalny olejek eteryczny eukaliptusowy otrzymuje się z liści i gałązek eukaliptusa. Dobrze znany i powszechnie stosowany jako środek przeciwbakteryjny, antyseptyczny, przeciwwirusowy, przeciwzapalny oraz rozkurczowy. Znajduje zastosowanie w leczeniu infekcji górnych dróg oddechowych, katarze, kaszlu, zapaleniu zatok oraz przy bólach reumatycznych. Może być używany przy stanach zapalnych górnych dróg oddechowych (katar, grypa, ..

52,49 zł

15022
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml. Naturalny olejek eteryczny eukaliptusowy otrzymuje się z liści i gałązek eukaliptusa. Dobrze znany i powszechnie stosowany jako środek przeciwbakteryjny, antyseptyczny, przeciwwirusowy, przeciwzapalny oraz rozkurczowy. Znajduje zastosowanie w leczeniu infekcji górnych dróg oddechowych, katarze, kaszlu, zapaleniu zatok oraz przy bólach reumatycznych. Może być używany przy stanach zapalnych górnych dróg oddechowych (katar, grypa, p..

8,35 zł

15007-100
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 100 ml. Naturalny olejek eteryczny grejpfrutowy otrzymuje się przez wyciskanie skórek owoców drzewa grejpfrutowego. Dobrze znany ze względu na właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze, przeciwzapalne, przeciwbólowe. Stosuje się go głównie jak środek tonujący, przeciwdepresyjny a także przeciwbólowy. Łagodzi napięcia nerwowe, stres, wspomaga leczenie cellulitu, otyłości, terapii odwykowej. Dodaje się go do mydeł, ..

59,00 zł

15007
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml. Naturalny olejek eteryczny grejpfrutowy otrzymuje się przez wyciskanie skórek owoców drzewa grejpfrutowego. Dobrze znany ze względu na właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze, przeciwzapalne, przeciwbólowe. Stosuje się go głównie jak środek tonujący, przeciwdepresyjny a także przeciwbólowy. Łagodzi napięcia nerwowe, stres, wspomaga leczenie cellulitu, otyłości, terapii odwykowej. Dodaje się go do mydeł, s..

9,90 zł

15012
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml. Naturalny olejek eteryczny mandarynka otrzymuje się ze skórki owoców mandarynki poprzez tłoczenie na zimno. Dobrze znany i powszechnie stosowany jako środek uspakajający, usuwający napięcie i stany nerwowe . Doskonale działa na układ trawienny, przeciwbólowo, antyseptycznie, odkażająco, pomocny w higienie skóry, niweluje efekt rozstępów skóry. Jako składnik olejku do masażu brzucha pomaga leczyć kolkę, niestrawność i zaparcia. Ol..

7,95 zł

15015-100
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 100 ml. Naturalny olejek eteryczny miętowy otrzymuje się z ziela kwitnącej mięty (Mentha piperita). Dobrze znany i powszechnie stosowany w kuchni, medycynie naturalnej oraz pielęgnacji dzięki wysokiej zawartości mentolu jako środek przeciwzapalny, przeciwbólowy, antyseptyczny i odświeżający. Doskonale sprzyja usprawnieniu pamięci oraz koncentracji, zmniejsza dolegliwości związane z zespołem jelita drażliwego, ułatwia oddychanie i działa..

50,00 zł

15015
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml. Naturalny olejek eteryczny miętowy otrzymuje się z ziela kwitnącej mięty (Mentha piperita). Dobrze znany i powszechnie stosowany w kuchni, medycynie naturalnej oraz pielęgnacji dzięki wysokiej zawartości mentolu jako środek przeciwzapalny, przeciwbólowy, antyseptyczny i odświeżający. Doskonale sprzyja usprawnieniu pamięci oraz koncentracji, zmniejsza dolegliwości związane z zespołem jelita drażliwego, ułatwia oddychanie i działa ..

7,50 zł

15006-100
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 100 ml. Naturalny olejek anyżowy otrzymuje się z dojrzałych owoców biedrzeńca anyżu. Zastosowanie olejku anyżowego jest bardzo wszechstronne, co substancja zawdzięcza silnemu stężeniu dobroczynnych związków. Jego głównym składnikiem jest anetol, czyli terpenoid nadający smaku licznym wyrobom spożywczym (gumie do żucia, alkoholom, słodyczom) i służący do aromatyzowania mydeł czy produktów chemii gospodarczej. Działa też przeciwbólowo, wy..

58,50 zł

15006
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml. Naturalny olejek anyżowy otrzymuje się z dojrzałych owoców biedrzeńca anyżu. Zastosowanie olejku anyżowego jest bardzo wszechstronne, co substancja zawdzięcza silnemu stężeniu dobroczynnych związków. Jego głównym składnikiem jest anetol, czyli terpenoid nadający smaku licznym wyrobom spożywczym (gumie do żucia, alkoholom, słodyczom) i służący do aromatyzowania mydeł czy produktów chemii gospodarczej. Działa też przeciwbólowo, wyk..

8,50 zł

15044-100
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), różany 10 ml.Olejek różany to najcenniejszy olejek eteryczny na świecie. Olejek różany jest jednym z najdroższych olejów zapachowych na świecie. Jego cena wynika z bardzo skomplikowanego procesu tworzenia. Zastosowanie: Czysty olejek różany może być stosowany do:-masażu - 3-4 krople olejku różanego w połączeniu z łyżką oliwy z oliwek będzie świetnym olejkiem do masażu obolałych mięśni;-kąpieli - 6 kropli oleju, połączon..

200,00 zł

15044
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), różany 10 ml. Olejek różany to najcenniejszy olejek eteryczny na świecie. Olejek różany jest jednym z najdroższych olejów zapachowych na świecie. Jego cena wynika z bardzo skomplikowanego procesu tworzenia. Zastosowanie: Czysty olejek różany może być stosowany do:-masażu - 3-4 krople olejku różanego w połączeniu z łyżką oliwy z oliwek będzie świetnym olejkiem do masażu obolałych mięśni;-kąpieli - 6 kropli oleju, połą..

35,00 zł

15008-100
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml.Naturalny olejek eteryczny ylang-ylang otrzymuje się z kwiatów wiecznie zielonego drzewa Kananga (Jagodlin wonny) zwanego też “drzewem perfumowym” lub “królem perfum”. Ma właściwości uspokajające i odprężające. Zmniejsza pobudliwość układu nerwowego i wspomaga sen. Obniża ciśnienie krwi i reguluje pracę serca. Pomaga dojść do siebie po doznaniu szoku - w aromaterapii uznawany jest za rodzaj “wonnych soli trzeźwiących”...

48,95 zł

15008
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml.Naturalny olejek eteryczny ylang-ylang otrzymuje się z kwiatów wiecznie zielonego drzewa Kananga (Jagodlin wonny) zwanego też “drzewem perfumowym” lub “królem perfum”. Ma właściwości uspokajające i odprężające. Zmniejsza pobudliwość układu nerwowego i wspomaga sen. Obniża ciśnienie krwi i reguluje pracę serca. Pomaga dojść do siebie po doznaniu szoku - w aromaterapii uznawany jest za rodzaj “wonnych soli trzeźwiących”...

12,50 zł

15001-100
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 100 ml. Naturalny olejek eteryczny z drzewa herbacianego / olejek melaleuca, otrzymuje się z liści drzewa herbacianego. Dobrze znany ze względu na właściwości przeciwgrzybicze, antybakteryjne i antywirusowe. Pomaga zwalczać przeziębienia, katar i grypę, łagodzi choroby gardła oraz dziąseł. Skutecznie łagodzi skutki ukąszeń, doskonały jest na trądzik, oparzenia, pęcherze, odmrożenia, opryszczki. Dodaje się go do mydeł, szamponów, balsamó..

79,00 zł

15001
Olejek eteryczny naturalny do mydeł (mydełek), 10 ml. Naturalny olejek eteryczny z drzewa herbacianego / olejek melaleuca, otrzymuje się z liści drzewa herbacianego. Dobrze znany ze względu na właściwości przeciwgrzybicze, antybakteryjne i antywirusowe. Pomaga zwalczać przeziębienia, katar i grypę, łagodzi choroby gardła oraz dziąseł. Skutecznie łagodzi skutki ukąszeń, doskonały jest na trądzik, oparzenia, pęcherze, odmrożenia, opryszczki. Dodaje się go do mydeł, szamponów, balsamów..

9,00 zł

Wyświetlono: 1 do 32 z 41 (2 stron)